Инструмент за регулиране на копита

Арт. №: 493100021

Инструментът за копита на коне е специализирано средство, предназначено да помага на собственици на коне, ковачи и експерти в конната индустрия да измерват и определят точно ъглите на копитата на конете. Копитните ъгли са от съществено значение за поддържането на здравето на копитата, баланса и общата издръжливост на коните. 

48.40лв.
В наличност
Лесна поръчка
0895580030
Поръчайте по телефона, лесно е!
Ние сме на Ваше разположение!
Споделете във Фейсбук
💡 Всеки клиент има право да върне или замени продукт в 14 дневен срок след получаването му!

1. Материал: Този инструмент е изработен основно от бронз - здрав и корозионно устойчив метал. Бронзовата конструкция гарантира дълготрайност и точност на измерванията.

2. Дизайн: Състои от две основни рамена, които могат да се въртят или да се придвижват по централна ос. Едното рамо има плоска основа, която почива на земята или равна повърхност, докато другото рамо се издига вертикално, за да измери ъгъла на стената на копитата.

3. Лесна употреба: Този инструмент е проектиран да бъде удобен за употреба, позволявайки на собствениците на коне, ковачи и други експерти бързо и лесно да измерват ъглите на копитата, без да предизвикват дискомфорт или стрес на коня.

4. Измерване на ъгъла: Вертикалното рамо на инструмента често включва маркировки или числова скала, която предоставя измерването на ъгъла в градуси. Това помага на потребителите да определят точния ъгъл на копитото спрямо земята.

5. Баланс на копитата: Чрез използването на бронзовия инструмент за копита хората могат да оценят баланса и подравняването на копитата. Балансираните копитни ъгли са от съществено значение за предотвратяване на проблеми като хромост, напрежение и неравномерно износване на копитата.

6. Здраве на копитата: Поддържането на правилни копитни ъгли спомага за общото здраве на копитата на коня и може да помогне за предотвратяване или справяне с общи проблеми като напуквания на копитата, дисбаланси и ламинит.

В заключение, бронзовият инструмент за копита е незаменимо средство за всеки, занимаващ се с грижа за копитата на конете. Лесната употреба, точността и издръжливостта му го правят неотменна част от поддържането на правилното здраве на копитата и насърчаването на благополучието на конете.

Обадете ни се